BLOG

Konyha vásárlás előtt állsz?

Janóczki Anita
2024.01.16 11:42

Konyhabútor vásárlás előtt álsz? Először válassz stílust!

Ma már alig van olyan elképzelés, aminek megvalósítása ne lenne lehetséges. A konyhabútor kínálat rendkívül gazdag. Sokak számára túlzottan is nagy.

Az első lépések általában az inspirálódással kezdődnek. Mindenképpen érdemes erre időt fordítani. A rohanó hétköznapokban is találhatunk erre néhány percet. Például amíg a reggeli kávét fogyasztjuk, vagy a hírek áttekintése után egy kis felüdülésként böngészhetünk, esetleg fözés közben néhány pillantást vetve is kereshetünk rá aktuális trendekre. De az utazással töltött idő is egy remek alkalom erre.

Néha az is segítség lehet, ha már azt tudjuk, mit NEM szeretnénk.

 

Az utóbbi évek méltán népszerű trenje, sőt már szempontja lett az, hogy a természet, a természeti hatások minél nagyobb mennyiségben jelenjenek meg otthonainkban is. Az egyik ilyen természeti jelenség, a fény. Többek között emiatt is lett hatalmas sikere  a magasfényű konyháknak.  A neve is  erre utal: magasfényű.

Már korábban is léteztek magasfényű konyhák, amik akkor még ultramodernnek számítottak.  A matt felületek egyhangúságának, tompaságának a megtörésére egyre nagyobb igény volt, és ez az igény megvan a mai napig.

A magasfényű konyhák ma már nagy színválasztékban érhetők el.

Ha ezt válsztod, könnyen modernizálhatod a helyiséget viszonylag kevés átalakítással. Nem igényelnek külön extrákat, önmagukban is, tiszta vonalaikkal látványosak és vonzóak. Népszerűségük töretlen, így nem lesz divatjamúlt, elavult.

Mi emberek is sokfélék vagyunk. Vannak, akik a konyhabútor cserével nem csupán magát a szekrényt kívánják megújítani, hanem magának a helyiségnek is egy teljesen más arculatott akarnak adni. És vannak azok, akik nem szeretnének egyből stílust is váltani, mert a már megszokott környezetben érzik jól magukat.

Aggodalomra semmi ok, töretlen népszerűségnek örvendenek a hagyományos, famintás konyhabútorok is. A frontok színei folyamatosan bővülnek, és többféle konyhatípusnál elérhetőek. Így aki a hagyományos és  jól bevált típusokat kedveli, könnyen megtalálhatja a számára megfelelőt.

 

A famintázatú konyhák között is találunk számos olyan terméket, amely már átesett a modernizáláson, így átmenetet képez az teljesen modern és a hagyományos között.

Az antracit bútorok egyre nagyobb teret hódítanak annak ellenére, hogy megosztó színként tartják számon. Többen teljesen elzárkóznak tőle, de nem ritka az sem, hogy a teljes konyha ezzel a színnel készül el végül.

Manapság viszont igen kedvet lett a famintázat és az antracit kombinálása. 

Sokféle megoldással találkozhatunk.  Változatos fogóhasználat, különböző méret és típusvariációk jellemzők ezekre a termékekre.

De mi a helyzet akkor, ha se magasfényűt, se famintázatot nem szeretnénk a konyhánkba?

Természetesen erre is van már több lehetőség!